Nyolcszáz szír menekült gyermek egyéves oktatását fedezi az az adomány, amelyet egy libanoni iskolába juttatott el a magyar olajipari vállalat.

A MOL-csoport 120 ezer dollár (26,4 millió forint) értékű támogatást ajánlott fel a menekült szír gyermekek oktatására a 2013-2014-es tanévben. Az adomány átadása alkalmából Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium politikai igazgatója, Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport társasági kapcsolatok ügyvezető igazgatójaés Áldott Zoltán, az INA elnöke tett látogatást 2013. november 23-án a szír határ közelében fekvő libanoni Majdal-Anjar-i iskolában. A magyar delegációtagja volt még Váradi László Magyarország libanoni nagykövete, és Budai János hazánk volt damaszkuszi nagykövete. A küldöttséget fogadta Sami Ajami úr, Majdal Anjar polgármestere is.

„Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a béke eljöveteléig a szír emberek sürgős segítségnyújtásra szorulnak. Ez a segítség többféle módon érkezhet, amelyre különösen szüksége van azoknak, akik a körülmények következtében kénytelenek voltak elhagyni otthonaikat. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a rászorulók nagy része gyermek, akik számára a legfontosabb, hogy folytathassák tanulmányaikat.”- mondta el Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium politikai igazgatója az adomány ünnepélyes átadása alkalmából.

Takács Szabolcs az adomány átadásán megjelentek előtt hangsúlyozta, hogy a béke eljöveteléig a szír emberek sürgős segítségnyújtásra szorulnak. "Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a rászorulók nagy része gyermek, akik számáraa legfontosabb, hogy folytathassák tanulmányaikat" – fűzte hozzá a külügyminisztériumi igazgató.

Kategória Statements