Bechara Butrosz Raï Antiochia és az egész Maronita Kelet pátriárkája Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és Erdő Péter bíboros, a magyarországi katolikus egyház fejének meghívására érkezett Magyarországra 2012. október 1-4. között.  Fogadta őt Orbán Viktor kormányfő, Kövér László házelnök, majd Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrral folytatott megbeszéléseket.

A Pátriárka nagyra értékelte a magyar kormány közel-keleti politikáját, és a magyar vezetőkkel egyetértettek abban:  az arab tavasz eseményeinek sodrában a legfontosabb feladat a mérsékelt erők segítése és támogatása, nem pedig az erőszak kultusza. 

A tárgyalásokon egyetértettek, az új magyar Alkotmány a keresztény értékekre épül, és a Pátriárka szerint is ezek az értékek kell Európa jövőjének alapjául szolgálniuk. Orbán Viktor kormányfő határozottan kiállt az Európán kívüli keresztények védelmében. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ismegerősítette, Magyarország elkötelezett az emberi jogok, a vallásszabadság, ésa keleti keresztények mellett.

A maronita egyház vezetője látogatást tett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságán, ahol Erdő Péter bíboros, prímás fogadta. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem doctor honoris causa címet adományozott a pátriárkának, és együttműködési megállapodást írtak alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Kaslik-i Szent Lélek Egyetem között. Bechara Butrosz Raï a budapesti Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros jelenlétében tartott szentmisét.

Kategória Events