Trócsányi László igazságügyi miniszter a libanoni legfelsőbb bíróság elnöke, Jean Daoud Fahed meghívására Libanonba látogatott 2019 júniusában, a libanoni bírói testület fennállásának századik évfordulója megünneplése alkalmából. A libanoni köztársasági elnök az ünnepi jubileumon a Nemzeti Cédrus Rend parancsnoki fokozatával jutalmazta meg a magyar minisztert.

Michel Aoun libanoni elnök nagyraértékelését fejezte ki a közel-keleti országnak nyújtott magyar támogatások kapcsán. Trócsányi László ezek közül külön is kiemelte azt a templomfelújítási programot, amelyhez a magyar kormány 463 millió forinttal (1,4 millió EUR) járul hozzá, 33 templom felújítását vállalva ezzel. A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország és Libanon azon országok közé tartozik, amelyek identitásukat fontosnak tartják, és a továbbiakban is meg kívánják őrizni.

Tórcsányi László megbeszélést folytatott Albert Szerhan libanoni igazságügyi miniszterrel is, akivel áttekintették az igazságszolgáltatás előtt álló aktuális kérdéseket. A magyar miniszter meghívta a libanoni partnerét a nemzetközi igazságszolgáltatással foglalkozó budapesti konferenciára.