Trócsányi László igazságügyi miniszter 2016. október 6-9. között Libanonban az ország igazságszolgáltatásának vezetőivel folytatott megbeszéléseket, tájékozódott a közel-keleti ország menekültügyi helyzetéről, és ismertette hazánk nemzetközi migrációra adott válaszait. 

Trócsányi László kollégája, Ashraf Rafi meghívására érkezett Bejrútba. A felek áttekintették a két ország igazságügyi kapcsolatait, megvizsgálva a további együttműködés kereteit. Rafi miniszter tájékoztatást adott az állam területén élő mintegy másfél millió menekült helyzetéről. Trócsányi László ismertette a magyar és európai menekültpolitika aktuális kérdéseit, és beszámolt a magyarországi népszavazás eredményéről. Egyetértettek abban, hogy a menekültek helyzetére valódi választ a régió konfliktusainak megoldása adhat. Trócsányi László hangsúlyozta, hogy Magyarország elkötelezett a közel-keleti stabilitás megteremtése mellett, amelyet Budapest erejéhez mérten támogat.

A látogatás során aláírásra került a Szegedi Tudományegyetem és a St. Joseph Egyetem közötti együttműködési megállapodás. Ennek kapcsán Trócsányi László rámutatott, hogy a libanoni diákok Magyarországon európai szintű felsőoktatási képzésben részesülhetnek.

A magyar igazságügyi miniszter találkozott a legfelső bírósági feladatokat ellátó semmítőszék vezetőjével, Jean Faheddel. 

Trócsányi László a bejrúti Legfelső Bíróságon bíráknak tartott francia nyelvű előadásában hazánk migrációra adott válaszait ismertette.

Ugyancsak eszmecserét folytatott a libanoni Alkotmánybíróság, Számvevőszék, Államtanács, Igazságszolgáltatási felügyelet elnökeivel, a libanoni legfőbb ügyésszel, és egy sor más vezető jogásszal.

Dr. Trócsányi László előadást tartott a bejrúti St. Joseph egyetemen is.