Hírek

Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról Bejrútban

2019. március 14-én, a Phoenicia Hotelben emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról a Libanonban élő magyarok, illetve magyar egyetemeken végzett libanoniak.
Tovább

Magyar film a 25. Európai Filmfesztiválon Libanonban

Az Oscar-díjas magyar filmrendező, Nemes Jeles László "Napszállta" című filmjével volt Magyarország jelen a 25. Európai Filmfesztiválon Libanonban.
Tovább

Az 1956-os forradalom évfordulójának alkalmából tartott mise Libanonban

A Pannonhalmáról Libanonba látogató Bese Gergő atya Libanonban celebrált misét az 1956-os forradalom évfordulójának előestéjén.
Tovább

V4-es fogadás a Phoenicia Hotelben

2018. május 11-én a V4-es magyar elnökség alkalmából kiállítással egybekötött fogadást tartott nagykövetségünk a bejrúti Phoenicia Hotelben. Az eseményen a nagykövetség libanoni partnerei, valamint meghívott diplomaták vettek részt. A kiállítás anyagát a Visegrádi Együttműködés történetét bemutató tablók képezték.
Tovább

1848-as megemlékezés és fogadás

2018. március 14-én este 19:00 órakor az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából a bejrúti magyar nagykövetség megemlékezést és fogadást tartott Sin el Fil önkormányzatának épületében. Az eseményre a libanoni magyar közösség tagjait, valamint a hazánkban végzett libanoni hallgatókat hívtuk meg. A fogadáson részt vett Adnan Kassar úr, a Fransabank elnöke, valamint Adel Kassar úr, Magyarország tiszteletbeli konzulja is.
Tovább