Hírek

Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete december 6. és 8. között Libanonba látogatott

Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete december 6. és 8. között Libanonba látogatott, ahol a szíriai menekültek megsegítésével, illetve a magyar támogatással megvalósuló libanoni templomrekonstrukcióval kapcsolatos programjai mellett fogadta Gibrán Bászil külügyminiszter is. A miniszter elmondta, hogy fontosnak tartják és köszönettel veszik, hogy a menekültek kapcsán a befogadó közösségeket is segítjük, és nagyra értékelte, hogy azonos elveinkből fakadóan támogatásunk a válságzónákban élőket abban segíti, hogy a lakóhelyükön maradjanak, vagy oda visszatérjenek.
Tovább

Azbej Tristan, az EMMI helyettes államtitkárának hivatalos libanoni látogatása

Azbej Tristan, az EMMI helyettes államtitkára október 30. és november 2. között Libanonba látogatott. Megbeszélést folytatott a magyar támogatási programokról a szír katolikus és szír ortodox egyházi vezetőkkel, és felkereste azokat az intézményeket, amelyek a magyar kormány korábbi 1-1 millió eurós támogatásából részesültek. Megtekintett olyan templomot is Byblosban, amelyet magyar támogatásból restaurálnak majd.
Tovább

Trócsányi László igazságügyi miniszter hivatalos látogatása Libanonban

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2017 november 1. és 4. között Libanonba látogatott, ahol előadásokat tartott a Saint Joseph Egyetemen és a libanoni legfelsőbb bíróságon. Találkozott Szelím Dzsreiszáti libanoni igazságügyi miniszterrel, akivel igazságügyi együttműködési megállapodást írtak alá. Trócsányi László látogatást tett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által segélyezett, Tripoli városa melletti ideiglenes menekülttelepen, és tájékozódott a menekültekkel kapcsolatos hatósági eljárásokról és humanitárius ellátásokról.
Tovább

Gibrán Bászil libanoni külügyminiszter hivatalos magyarországi látogatása

Gibrán Bászil libanoni külügyminiszter 2017. október 11-én hivatalos látogatást tett Budapesten a libanoni Mezőgazdasági Minisztérium főtitkára, a tripoli Kereskedelmi Kamara elnöke és mezőgazdasági-élelmiszeripari szektorokat képviselő üzletemberek kíséretében. A minisztert fogadta Orbán Viktor miniszterelnök és tárgyalásokat folytatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, A libanoni fél növelni szeretné a Magyarországra irányuló mezőgazdasági termékexportot és érdekelt magyar mezőgazdasági know-how importjában. A libanoni miniszter ismételten köszönetet mondott Magyarország libanoni templomok rekonstrukciójához nyújtott támogatásáért.
Tovább

dr. Fischl Vilmos látogatása Libanonban

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Elnöksége képviseletében 2017. szeptember 28–30. között dr. Fischl Vilmos főtitkár vezetésével MEÖT delegáció utazott Libanonba, ahol megbeszéléseket folytatott Bechara Boutros al-Rahi maronita pátriárkával.
Tovább