Hírek

Magyarországnak fontos Libanon stabilitása, ezért segíti ennek fenntartásában

Libanon a legközelebbi biztonságos országként mintegy másfél millió szíriai háborús menekültet fogadott be, de szeretné ha ők minél előbb hazatérhetnének, hogy az ország meg tudja őrizni stabilitását. A magyar kormány támogatja ezt az elképzelést, segíti ennek megvalósítását, mert Magyarországnak is érdeke a stabilitás fenntartása a közel-keleti országban - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva szerdán bejrúti tárgyalásai végeztével.
Tovább

Magyarország NATO-csatlakozásának 20. évfordulója

Közös fogadást tartott Bejrútban a magyar, cseh és lengyel nagykövetség 2019. március 29-én a három ország NATO-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.
Tovább

Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról Bejrútban

2019. március 14-én, a Phoenicia Hotelben emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról a Libanonban élő magyarok, illetve magyar egyetemeken végzett libanoniak.
Tovább

Magyar film a 25. Európai Filmfesztiválon Libanonban

Az Oscar-díjas magyar filmrendező, Nemes Jeles László "Napszállta" című filmjével volt Magyarország jelen a 25. Európai Filmfesztiválon Libanonban.
Tovább

Az 1956-os forradalom évfordulójának alkalmából tartott mise Libanonban

A Pannonhalmáról Libanonba látogató Bese Gergő atya Libanonban celebrált misét az 1956-os forradalom évfordulójának előestéjén.
Tovább