Hírek

1848-as megemlékezés és fogadás

2018. március 14-én este 19:00 órakor az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából a bejrúti magyar nagykövetség megemlékezést és fogadást tartott Sin el Fil önkormányzatának épületében. Az eseményre a libanoni magyar közösség tagjait, valamint a hazánkban végzett libanoni hallgatókat hívtuk meg. A fogadáson részt vett Adnan Kassar úr, a Fransabank elnöke, valamint Adel Kassar úr, Magyarország tiszteletbeli konzulja is.
Tovább

Megbeszélés a Kasliki Szentlélek Egyetemen

2018. február 9-én Mihályi Géza nagykövet és Benes Károly elsőtitkár látogatást tett a Holy Spirit University of Kaslik campusán, ahol megbeszélést folytattak Prof. Georges W. Hobeika rektorral, és a nemzetközi kapcsolatok elnökhelyettesével, Dr. Rima Mattarral, a magyar egyetemekkel történő együttműködés lehetőségeiről.
Tovább

Részvétel a 24. Bejrúti Európai Filmfesztiválon

Magyarország Bejrúti Nagykövetsége a 2017. évi 24. Bejrúti Európai Filmfesztiválon Enyedi Ildikó „Testről és lélekről” című filmjét mutatta be a bejrúti Sofil moziban, két alkalommal.
Tovább

Április 8-ra írta ki az országgyűlési képviselő-választást Áder János köztársasági elnök

• Eszerint a mintegy 7,9 millió, magyarországi lakóhellyel rendelkező választójogosultnak február 9. után kell kézhez kapnia a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést. • A nem magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgároknak március 24-ig kell felvetetniük magukat a központi névjegyzékbe a Nemzeti Választási Irodánál. • A külhoni választópolgároknak a választási iroda az országos lista jogerőssé válását követően eljuttatja a szavazási levélcsomagot, a választó pedig a szavazatát tartalmazó borítékot vagy a szavazás befejezéséig eljuttatja a külképviseletekre, vagy a magyarországi szavazásra rendelkezésre álló időszakban eljuttatja bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási irodába, vagy pedig levélben juttatja el az NVI-hez. • A választáskor külföldön tartózkodó választópolgárok Magyarország nagykövetségein és főkonzulátusain akkor szavazhatnak, ha a helyi jegyzőnél március 31-ig jelentkeztek a külképviseleti névjegyzékbe.
Tovább

Libanoni agrárdelegáció látogatása Budapesten

Louis Lahoud, a libanoni agrártárca államtitkára vezetésével agrárdelegáció folytatott megbeszéléseket 2017. december 4-8. között a Földművelésügyi Minisztériumban az agrárkereskedelmi kapcsolatok bővítésének céljából. A felek megegyeztek abban, hogy a jövőbeni együttműködés kereteit egy vegyes bizottság megalakítása adhatja meg, továbbá megállapodtak, hogy a közeli jövőben üzleti fórumra kerül sor a két ország között Libanonban.
Tovább